WeConnect is een programma met als doel de uitwisseling en beschikbaarheid van patiëntgegevens in de regio te verbeteren en te optimaliseren, wat uiteindelijk leidt tot betere en efficiëntere patiëntenzorg. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de implementatie van digitale verwijzingen en de inzage-module tussen ziekenhuizen. Daarnaast optimaliseren we de beeldbeschikbaarheid in de regio. Bovendien wordt onderzocht hoe multidisciplinaire overleggen (MDO’s) digitaal kunnen worden ondersteund met behulp van de nieuwste technologieën.

 

Met de huidige aanpak van het programma is het doel om zoveel mogelijk afdelingen van hetzelfde specialisme in verschillende ziekenhuizen in de regio gelijktijdig klaar te maken. Naast de implementatie van de verwijzing zal ook de inzage worden geïmplementeerd. Hierdoor hoeven patiënten niet onnodig vaak naar verschillende afdelingen te gaan.

 

Deelnemende ziekenhuizen: Adrz, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Beatrixziekenhuis (Rivas), Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Rijndam Revalidatie, Spijkenisse Medisch Centrum en van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

 

Wil je meer weten over WeConnect? Neem dan contact op met Herbert Fetter – Programmamanager WeConnect h.fetter@rijnmondnet.nl

Betrokkenen bij dit project

Herbert Fetter

Programma-manager

Danny Goedkoop

PMO