Een glasvezelnetwerk voor de communicatie en informatie-uitwisseling in de regio Rijnmond.

icon-beveiligd-netwerk-v2

RijnmondNet faciliteert de zorgcommunicatie met behulp van een glasvezelnetwerk. Dit netwerk is besloten van opzet en is uitsluitend toegankelijk voor aangesloten zorginstellingen en zorgverleners.

Het glasvezelnetwerk van RijnmondNet wordt geleverd door E-zorg. E-zorg is het grootste zorgnetwerk met een bereik van meer dan 40.000 zorgprofessionals, waaronder huisartsen, apotheken en zorginstellingen. Het E-Zorg netwerk heeft een landelijke dekking met 4.500 aangesloten locaties in de 1e, 2e en 3e lijn. Naast zorgverleners zijn er op het E-Zorg netwerk ook ruim 90 softwareleveranciers aangesloten die meer dan 100 zorgapplicaties aanbieden.

Dit glasvezelnetwerk kan zeer grote hoeveelheden data razendsnel transporteren. Met dit netwerk is het mogelijk om verscheidene diensten tegelijk af te nemen en dit zorgt voor nog meer snelheid in dataverkeer. Bovendien maakt het veilige informatie-uitwisseling en efficiënte samenwerking mogelijk. Met E-zorg zijn zorgprofessionals gegarandeerd van beschermde toegang tot hun zorgapplicaties. Het E-zorg netwerk is het veiligste zorgnetwerk van Nederland. De netwerkinfrastructuur is volledig gesloten en gescheiden van het openbare internet. Dit betekent dat het zorgverkeer en de data niet over het internet wordt verzonden. Privacygevoelige informatie en zorginhoudelijke berichten blijven altijd binnen de beveiligde, gesloten omgeving van het E-zorg netwerk. Alleen aangesloten zorgverleners en partners hebben toegang.

Direct naar

rijnmondnet-beeldmerkje-wit

Wilt u meer weten over dit product van Stichting RijnmondNet neem dan contact met ons op.

Andere diensten

Rijnmondnet POINT

Een Webapplicatie voor Overdracht van Informatie over Naslag en Transfer.

RijnmondNet ZorgMail

Service waarmee zorgverleners op een veilige manier berichten kunnen uitwisselen.

XDS Beelduitwisseling

Toepassing voor het veilig regionaal uitwisselen van beelden en documenten.

Beveiligde toegang Rijnmond

Met beveiligde toegang kunnen burgers en patiënten veilig bij privacygevoelige informatie.