Nieuws

Stichting RijnmondNet sluit zich aan bij Twiin als dienstverlener 

Met de ondertekening van de Twiin dienstverleners overeenkomst is Stichting RijnmondNet officieel een samenwerking aangegaan met het programma Twiin. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van veilige en efficiënte gegevensuitwisseling van de regio Rijnmond. Door deze overeenkomst kunnen zorgaanbieders in de regio via RijnmondNet aansluiten op het Twiin Afsprakenstelsel.

 

Twiin afsprakenstelsel

Twiin is een samenwerkingsverband waarin zorgverleners, leveranciers en partners gezamenlijk werken aan het Twiin Afsprakenstelsel. Dit afsprakenstelsel bestaat uit afspraken die zorgen voor de veilige en betrouwbare uitwisseling en beschikbaarstelling van gezondheidsgegevens. Denk hierbij aan het landelijk gebruiken van één standaard convenant tussen zorgaanbieders en afspraken over het gebruik van technische standaarden door leveranciers.

 

Regionale afspraken over gegevensuitwisseling

Zorginstellingen hebben een zogenaamde Twiin Dienstverlener nodig om aan te sluiten op het stelsel. Als Twiin-dienstverlener ondersteunt RijnmondNet de deelnemers in de regio om te voldoen aan de eisen die het Twiin Afsprakenstelsel biedt.

In juni heeft RijnmondNet verschillende informatiesessies georganiseerd en een inventarisatie uitgevoerd van de ambities in de regio met betrekking tot mogelijke deelname aan Twiin. Uit de sessies is gebleken dat meerdere zorginstellingen interesse hebben om deelnemer van Twiin te worden.

De regio erkent het belang van het maken van landelijke afspraken. RijnmondNet wordt in programma’s waar zij aan deelneemt, vaak geconfronteerd met wisselende afspraken die niet landelijk dekkend zijn. Maarten Wittop Koning, directeur van RijnmondNet over Twiin: “Het is belangrijk dat we toewerken naar landelijke afspraken, nu zorginhoudelijke informatie-uitwisseling steeds meer landelijk toegepast wordt”.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen rondom Twiin? Houd de website en LinkedIn goed in de gaten voor de laatste updates.