Nieuws

Goed nieuws! De livegang van de digitale verpleegkundige overdracht van ziekenhuis naar VVT-instellingen wordt dit najaar verwacht.

Na het subsidieprogramma ‘InZicht’ (dat gericht is op het versnellen van de gegevensuitwisseling tussen de curatieve en langdurige zorg) wordt de eOverdracht verder doorontwikkeld. Dit maakt een gestandaardiseerde verpleegkundige overdracht van patiëntgegevens mogelijk. In de regio Rijnmond werken we samen met acht zorginstellingen aan deze implementatie, waaronder vier ziekenhuizen (Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis) en vier VVT-instellingen (Aafje, Laurens, Lelie Zorggroep en Humanitas).

Het doel van eOverdracht is om de digitale overdracht van patiëntinformatie te verbeteren en uiteindelijk te zorgen voor meer gemak en tijdswinst voor de verpleegkundigen door het efficiënt hergebruiken van zorginformatie. De nadruk ligt nu op de verpleegkundige overdracht, maar ook medische en paramedische informatie kan technisch gezien worden meegestuurd.

Meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Dave van Dijk via d.vandijk@rijnmondnet.nl.