Nieuws

De regio Rijnmond is een van de twee regio’s waar in de Kickstart Medicatieoverdracht de nieuwe standaard en nieuwe procesafspraken worden beproefd om de medicatieoverdracht tussen zorgverleners in de regio te verbeteren. RijnmondNet is penvoeder en verzorgt het regionale projectmanagement. Deelnemers zijn Laurens (VVT), Erasmus MC, Poli-apotheek Franciscus, Apotheek Pijnacker Centrum, Huisartsenpraktijk Bender, Huisartsenpraktijk Emmapark en Star-shl (trombosedienst).

De softwareleveranciers werken aan het ontwikkelen van de nieuwe software. Hierbij zijn ASolutions, FarmedVisie en SmartMed inmiddels gevalideerd voor het eerste gedeelte. De verwachting is dat de meeste overige leveranciers snel zullen volgen. De overige gedeeltes van de software volgen stapsgewijs.

Met het valideren van de eerste leveranciers maakt de regio zich klaar voor het starten van de praktijktesten. Bij de praktijktesten gaan de deelnemende zorgaanbieders de nieuwe software met elkaar in de keten beproeven, waarbij ze allemaal testen vanuit hun eigen organisatie.

 

Meer informatie? Klik dan hier.