Wat is ZorgMail/Secure email/Lifelink?

Zorgmail, vroeger ook wel bekend als Lifeline of Edifact, zorgt voor de geautomatiseerde uitwisseling van informatie tussen informatiesystemen: Application-to-Application (EDI). Alle correspondentie van specialisten, ziekenhuizen en GGZ wordt via Edifact verzonden en is daarmee over te nemen in alle HIS-informatiesystemen. Dit geldt eveneens voor de ongeveer 250.000 berichten van de CHPR en andere HDS-en in het werkgebied van RijnmondNet.

Secure e-mail is een gehoste webapplicatie die met behulp van Outlook of middels een web interface gebruikt kan worden. Het is speciaal bedoeld voor veilige e-mail communicatie tussen zorgaanbieders onderling. Het biedt alle mogelijkheden van een normale e-mailvoorziening, zoals Postvak-in, Archief, etc. maar de dataverbindingen met de Secure e-mail omgeving zijn versleuteld en daarmee dus beveiligd. Voor eerstelijns zorgverleners is deze dienst gratis beschikbaar bij het afsluiten van een ZorgMail overeenkomst.

Lifelink is communicatiesoftware die niet standaard met ieder informatiesysteem meegeleverd wordt. Om de koppeling tussen uw informatiesysteem en Zorgmail mogelijk te maken dient er vaak ook een abonnement Lifelink afgesloten te worden.


Participanten