Belangrijk! Wijziging dienst ZorgMail

Dit bericht informeert u over een wijziging t.a.v. de dienst ZorgMail.
De populariteit van veilige e-mail blijft toenemen, en hiermee ook het aantal berichten dat naar ontvangers wordt gestuurd buiten de ZorgMail community, bijvoorbeeld naar zorgconsumenten. Deze berichten worden afgeleverd in de beveiligde ZorgMail Viewer omgeving. De ontvanger ontvangt via e-mail of SMS een code (twee-staps-verificatie) waarmee de ontvanger toegang krijgt tot het bericht.

In de praktijk komt het voor dat bij gebruik van de twee-staps-verificatie een onjuist mobiel nummer van de geadresseerde wordt gebruikt, dit kan meerdere oorzaken hebben. De ontvanger heeft een ander mobiel nummer en heeft u hierover niet geïnformeerd. Ook is het mogelijk dat u als verzender een foutief mobiel nummer heeft gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger geen code per SMS ontvangt en geen toegang heeft tot uw bericht. Daarnaast ontvangt de verkeerde persoon een code via SMS die hier uiteraard niets mee kan. Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen, is er een aanpassing gedaan in de applicatie. Deze aanpassing wordt op dinsdag 20 november a.s. live gebracht.

Extra verificatiestap

De aanpassing betreft een extra verificatiestap. Voordat de ontvanger een SMS met code ontvangt, moet de ontvanger eerst zijn mobiele nummer invoeren. Dit nummer moet overeenkomen met het deels getoonde mobiele nummer dat u als verzender heeft meegegeven met de verzending van het bericht.

Indien dit nummer overeenkomt ontvangt de ontvanger een code via SMS en kan het bericht geopend worden. Indien dit niet overeenkomt, ontvangt de ontvanger geen code via SMS en kan het bericht niet worden geopend.
Tevens heeft de ontvanger de mogelijkheid om u als verzender te informeren indien het mobiele nummer niet overeenkomt, immers de ontvanger heeft uw bericht niet kunnen inzien. Deze notificatie ontvangt u als Secure e-mail. Aan de hand van dit notificatiebericht kunt u het bericht, eventueel na contact te hebben gehad met de ontvanger, opnieuw versturen.

Vragen

Indien u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft, neemt u dan contact op met de Support afdeling van uw ZorgMail Regiopartner.


Participanten